Toiminta

Toiminta

Veves toimii kaiken aikaa tehden vesiensuojelutyötä näkyvästi tai asioita valmistellen – vesiemme tulevaisuus on meistä itsestämme kiinni! Tule sinäkin mukaan!

Valikosta löydät keskeisimmät tiedot toiminnastamme.  Nyt yhdistyksen toiminnan ollessa alkutaipaleella on tietysti tärkeää saada tietoa toimialueemme kiinteistöjen asukkaille tästä kaikkien hyväksi tehtävästä vesiensuojelutyöstä.  Konkreettisiin toimiin tämän vuoden osalta olemme myös jo päässeet, sillä Saaristomeren suojelurahaston 6.500 euron hankerahoituksen turvin olemme käynnistäneet kuormitus- ja kunnostustarveselvityksen.

3.6.2017 tehtiin Valonian toimesta ensimmäinen maastokatselmus valuma-alueilla. Samalla otettiin laskuojista vesinäytteiden ensimmäinen kierros. Tästä katselmuksesta on oma artikkelinsa – hauskoine sattumuksineen – ajankohtaista-osiossa. Keskikesällä Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ottaa vesialueilta ensimmäiset näytteet viidestä eri kohdasta. Elokuun 17. päivänä Valonian kaksi vesiasiantuntijaa liikkui vesialueellamme tehden vesi- ja rantakasvillisuuskartoituksen.

Kesällä on myös syytä varautua siihen, että sinua tullaan tervehtimään kiinteistöllesi joko veneellä tai polkupyörällä. Tarvitsemme jäseniä ja siksi kerromme mielellämme toiminnastamme. Kyseessä on pitkäjänteinen hanke.

Jäseneksi liittyminen käy helposti tämän sivuston kautta. Jäsenmaksu ei liene este mukaan tulemiselle. Aktiivisia toimijoita tarvitaan mukaan eri tehtäviin.  Toivomme, että sellaisia löytyy.  Ole yhteyksissä, jos sinusta tuntuu, että haluat vaikuttaa vesiensuojeluasioissa omaksi ja muidenkin – koko Itämeren – hyväksi

Hankkeeseen liittyy myös kiinteistöille tehtävä kysely mm. vedenkäytöstä ja kompostoinnista.  Kyselykaavake ilmestyy näille sivuille heinä-elokuun vaihteessa ja se pyritään mahdollisimman laajasti jakamaan kiinteistöille tai kotiosoitteisiin. Jotta saisimme mahdollisimman paljon vastauksia tehokkaasti lähetä ystävällisesti sähköpostilla yhteystietosi tai laita punaiseen postilaatikkoon viesti. Postilaatikko sijaitsee Vesilintientien alussa (näkyy Pleikiläntieltä). Voit tietysti käyttää myös tämän sivuston ota yhteyttä -osiota.

Muun muassa näissä asioissa toimintaa on kesäisin.  Muutakin on tulossa, mutta siitä sitten tuonnempana – seuraa sivustoa. Kiitos!

Jukka Ekuri, Veves ry